Beweging op Veeningen 3a

Het college van B&W is van plan om een intentieovereenkomst te ondertekenen voor het onderzoeken van de mogelijkheden voor het realiseren van zowel een locatie voor het huisvesten van internationale werknemers als een toekomstbestendige manege, op het adres Veeningen 3A. Deze huisvesting sluit aan op de woon(zorg)visie van De Wolden.

In de Woon(zorg)visie 2023-2027 van De Wolden is afgesproken dat er minimaal 200 wooneenheden voor internationale werknemers gerealiseerd zullen worden. Een deel daarvan zou mogelijk op de locatie Veeningen 3a gebouwd kunnen worden. Hiervoor zijn nog wel verdere onderzoeken nodig en ook de omgeving wordt betrokken bij het tot stand komen van eventuele bouwplannen. Een dergelijk traject neemt vaak meerdere jaren in beslag.

Voorheen was op de locatie Veeningen 3a een manege gehuisvest, in combinatie met een groepsaccommodatie waar ca. 40 internationale werknemers woonden. Veel paardensporters in De Wolden maakten gebruik van manege. Deze werd echter recent afgekeurd voor gebruik om veiligheidsredenen wat de paardensporters dakloos maakte. In de intentieovereenkomst wordt nu voorzien in renovatie van de manege zodat deze nog komende winter weer gebruikt kan worden. Gemeente De Wolden wil de groepsaccommodatie voor twee jaar afhuren om daar 50 Oekraïense ontheemden (mannen, vrouwen en kinderen) op te vangen. Dit in verband met de aanhoudende landelijke vraag naar opvangplekken.

Na die twee jaar kan de groepsaccommodatie, zoals voorheen ook het geval was, worden bewoond door internationale werknemers. Ook zal onderzocht worden of het huisvesten van een groter aantal internationale werknemers op deze locatie mogelijk zou zijn, in combinatie met het toekomstbestendig maken van het gehele manegecomplex.

Tijdens een informatieavond, die op 9 oktober jl. heeft plaatsgevonden, werden door de direct omwonenden diverse zorgen en bezwaren geuit. Wethouder Hooch Antink waardeerde de betrokkenheid en de openheid van de aanwezigen. Hij ziet deze avond als een belangrijke stap richting samenwerking met en duidelijkheid voor de gemeenschap: “Voor de korte termijn zijn we blij dat de paardensport weer onderdak heeft. Daarnaast bieden we tijdelijk een groep Oekraïense ontheemden een dak boven het hoofd. De plannen voor de lange termijn zullen we in samenspraak met de omgeving verder ontwikkelen.”

Van de informatieavond is een verslag gemaakt. Dit verslag wordt gepubliceerd op de pagina Veeningen 3

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Vanavond van 00:00 tot 00:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht