Begeleiding en dagbesteding
Heeft u of iemand in uw omgeving moeite met het vullen van de dagen en de dagelijkse zaken regelen? Voelt u zich eenzaam en zou u meer activiteiten willen doen? Vaak zijn er vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen. Wij verwijzen u graag. Lukt het u niet om zelf hulp te vinden, dan kunt u soms hulp krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zoals persoonlijke begeleiding of begeleiding in een groep (dagbesteding).
Geef uw situatie online door aan ons Wmo-team. U kunt ook bij ons langskomen, elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur bij het gemeentehuis. Bel of mail om een afspraak te maken. U kunt ons ook bellen of mailen als u er zelf niet uitkomt of twijfelt of u hulp vanuit de Wmo moet aanvragen.
Na uw hulpvraag
Wij bellen u zo snel mogelijk, vaak nog dezelfde dag. We bespreken dan kort uw situatie en een mogelijke oplossing. Soms verwijzen we u door naar een andere organisatie. Soms maken we een afspraak om bij u thuis te komen om verder te praten. Normaal gebeurt dit binnen 8 weken, maar door de lange wachtlijst voor Wmo-hulp kan dit nu iets langer duren.
Uw partner, familielid of vriend(in) mag bij dit gesprek aanwezig zijn. Of vraag een cliëntondersteuner van Stichting OCO De Wolden. Dit is iemand die niet bij de gemeente werkt, maar wel alle regels kent.
Kosten
Als u hulp krijgt vanuit de Wmo, betaalt u meestal een eigen bijdrage van € 20,60 per maand. Op de website van het Cak, het landelijke contactpunt voor de zorg, staat in welke situaties u geen eigen bijdrage hoeft te betalen.