365 dagen per jaar trouwen in De Wolden

Trouwen op een feestdag; het was nog niet mogelijk in De Wolden. Maar vanaf 1 oktober is dat wel het geval. De gemeente past het reglement Burgerlijke Stand aan. Dan kan er 365 dagen per jaar getrouwd worden van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur.

Het was in de gemeente al mogelijk om op iedere locatie die het bruidspaar op het oog heeft te trouwen. Op een feestlocatie, in een restaurant of op het eigen erf/in de tuin. 

Als een bruidspaar op een speciale dag wil trouwen, bijvoorbeeld met Hemelvaart, Pasen, Bevrijdingsdag of op een zondag kost dat, naast de huidige leges voor het huwelijk, extra. Deze kosten worden na de zomer door de gemeenteraad vastgesteld. Een huwelijk wordt gesloten door een Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS). 

Het blijft mogelijk om op maandag van 9.00-9.15 uur in het gemeentehuis gratis te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Alléén het bruidspaar en de getuigen zijn dan aanwezig in een spreekkamer. De huwelijksvoltrekking/registratie partnerschap duurt ongeveer 10 minuten zonder ceremonie.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht