Duurzame toekomst voor dorpshuizen

Het college van Burgemeester en Wethouders in De Wolden wil dorpshuizen helpen toekomstbestendig te worden. Dorpshuizen vervullen een belangrijke sociale functie in gemeente De Wolden.

Het college wil onderzoeken welke maatregelen gaan zorgen voor een gezonde exploitatie, voor goede te huisvesten functies en voor een groot draagvlak in het dorp. Ook speelt verduurzaming een rol: verduurzaming verlaagt de energiekosten van de dorpshuizen en helpt zodoende de dorpshuizen met hun gezonde exploitatie.

Daarom vraagt het college de medewerking van dorpshuisbesturen om een startnotitie voor dorpshuizen opstellen. Deze startnotitie zal dienen als de eerste stap in een structurele aanpak voor verdere ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. Elk dorp is uniek, en heeft een eigen plan van aanpak voor leefbaarheid nodig. Op basis van deze notitie kunnen per dorpshuis keuzes gemaakt worden voor toekomstbestendige maatregelen die bijdragen aan de leefbaarheid.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Vanavond van 00:00 tot 00:00 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht