Gemeente organiseert welkom voor nieuwe inwoners

In gemeente De Wolden komen gemiddeld 1.000 nieuwe inwoners per jaar wonen. Uit een ander deel van Nederland of als nieuwe Nederlander. De gemeente gaat hen, naast een welkomstbrief, uitnodigen voor een welkomstbijeenkomst.

 

Zo wil de gemeente laten zien hoe inwoners in De Wolden participeren door actief een bijdrage te leveren in het verbeteren van de leefbaarheid in de dorpen. 
Daarnaast worden nieuwe inwoners aangemoedigd om deel te nemen aan democratische processen. Het gaat daarbij om het gesprek over ‘hoe gaan we samenleven?’

In de verschillende dorpen verwelkomen de inwoners elkaar op unieke wijze, waarbij de onderlinge verbondenheid en het ‘naoberschap’ duidelijk tot uiting komen. Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen: ‘de gemeenteraad en het college vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen in De Wolden. 
We zien mogelijkheden de integratie van nieuwe inwoners te verbeteren. Door hen welkom te heten en te benadrukken hoe we hier samenleven. Dat doen we in een welkomstbrief, uitnodiging voor de maandelijkse wandeling met de burgemeester, aanschuiven bij de lunch van het college in één van de dorpen en nu dus ook met een welkomstbijeenkomst. Een kennismaking is het begin van contact en de weg naar actief meedoen. Dat is belangrijk om ons platteland vitaal te houden’. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht