Subsidie voor lokale energie-initiatieven

Lokale energiecoöperaties en andere bewonersgroepen kunnen vanaf nu opnieuw gebruik maken van de Subsidieregeling Collectieve energie-initiatieven. De Provincie Drenthe wil hiermee bewonersgroepen helpen die in hun buurt of dorp werken aan energiebesparing, energiebewustwording en het opwekken van duurzame energie.

Financiële steun voor vrijwilligersgroepen

Wethouder Gerrie Hempen van gemeente De Wolden is blij met het vervolg van de regeling. “Er gebeurt zoveel op energiegebied in De Wolden en deze subsidie geeft de vrijwilligers die zich inzetten voor energieprojecten een geweldige ondersteuning.” Nieuwe energiecoöperaties die willen starten maar ook bestaande initiatieven die willen groeien, kunnen de subsidie aanvragen. In totaal bevat de regeling 160.000 euro. 

Er zijn eerder via deze regeling subsidies aangevraagd voor onder andere haalbaarheidsonderzoeken, zonnedaken, energiebesparingsprojecten en groengas-projecten.

Met terugwerkende kracht

De subsidieregeling collectieve energie-initiatieven 2.0 is het vervolg op de vorige regeling die eind 2023 stopte. Een aantal bewonersgroepen viste daardoor achter het net. Daarom geldt de nieuwe regeling met terugwerkende kracht vanaf begin 2024, zodat deze groepen opnieuw een kans krijgen. Met de subsidie kunnen ze een energiecoöperatie oprichten, energieprojecten voorbereiden of concrete projecten uitvoeren. Het maximumbedrag dat aangevraagd kan worden, verschilt per onderdeel. Meer informatie is te vinden op de website van de provincie Drenthe onder “Subsidieloket”.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht