Welke duurzame stappen heb jij gezet? Laat ze zien aan je buur!

Heb je de vloer laten isoleren, HR++ glas aanschaft of andere duurzame maatregelen genomen in huis? Dan is gemeente De Wolden op zoek naar jouw ervaringen! Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kun je jouw duurzame woning aanmelden en anderen online of tijdens een bezoek verder op weg helpen met je verhaal.

Foto duurzame huize route; gezin voor hun huis

Via het landelijke platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen inwoners hun ervaringen met duurzame maatregelen die zij hebben genomen. Of het nu gaat om ledlampen of een warmtepomp; alle verhalen zijn waardevol. Voor mensen die zich aan het oriënteren zijn, is het prettig om eerlijke ervaringsverhalen uit de eerste hand te horen. 

Woningprofiel website

Iedereen die zijn of haar huis aanmeldt, krijgt een eigen woningprofiel. Dit profiel komt tussen de 2.250 andere duurzame woningprofielen te staan. Mensen die ook aan de slag willen met verduurzamen, kunnen deze duurzame huizen bekijken, online een vraag stellen en verhalen lezen op de website. 

Meld je woning eenvoudig aan via: www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden

Open dagen

Huiseigenaren die het leuk vinden, kunnen hun huis ook openstellen voor bezoekers op afspraak. Op zaterdag 2 en 9 november 2024 zijn de landelijke open dagen, waarbij honderden huiseigenaren tegelijk hun deuren openen voor bezoekers en uitleg geven over de door hun genomen maatregelen. 

De Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. De Duurzame Huizen Route wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verschillende partners, zo’n 130 gemeenten (waaronder gemeente De Wolden) en 4 provincies.

 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht