Wethouder Turksma gaat aan het werk met inbreng omwonenden Slenkenweg

Vrijdag 11 oktober heeft gemeente De Wolden een informatieavond in de Wijk georganiseerd rondom de verkeersmaatregelen aan de Slenkenweg. Zo veel mogelijk belanghebbenden waren uitgenodigd, van inwoners tot bedrijven en organisaties. Ongeveer veertig mensen hebben de avond bezocht.

In 2023 is de maximaal toegestane snelheid op dit kruispunt teruggebracht tot 60 km/u. Later dat jaar is de kruising door middel van een plateau verhoogd, dit om te hard rijden tegen te gaan. Op deze maatregel veroorzaakte zwaar verkeer echter trillingsoverlast. De tijdelijke wegversmallingen uit de zomer van 2024 hadden enerzijds tot doel deze trillingen te verminderen, anderzijds was het doel metingen ter plekke te verrichten.

Op de avond presenteerden twee verkeerskundigen, na de inleiding van wethouder Turksma, de resultaten van de metingen. Ook presenteerden zij verschillende opties voor een permanente oplossing. Iedereen werd uitgenodigd om mee te denken over deze plannen, ook LTO en het OV-Bureau Groningen Drenthe hadden nog goede inbreng. 

Turksma: “Ik kijk terug op een zinvolle avond. Ik vind het fijn dat iedereen die er was heeft kunnen meedenken over een nieuwe maatregel. Zo zorgen we samen voor een veilige oplossing.” 

Mensen die niet konden komen of toch nog een ingeving gekregen hebben, kunnen dat tot 18 oktober mailen naar j.havik@dewoldenhoogeveen.nl. De gemeente neemt alle ideeën mee in het proces. Het nemen van het uiteindelijke besluit is aan het college.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Vanavond van 00:00 tot 00:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht